Typ en druk op ENTER

Over mij

Als kleine jongen was ik onder de indruk van ‘Such a night’ van Elvis Presly. Vooral het einde, de afronding door de drums, bleef ik beluisteren en meetikken. Jaren later trommelde ik mee in de drumband van de basisschool, de Stella Matutina-school in Nijmegen, onder leiding van dhr. Clarijs.

Tussen mijn 14e en 20e leerde ik drummen. Aanvankelijk van een schoolvriend die zeer muzikaal was, verder door in allerlei bandjes te spelen.

Het echte drumwerk leerde ik van Wim Arendzen, een free jazz-drummer die onder andere in het Peter Haex Trio speelde, in het Bimhuis vaak met diverse bands meespeelde, zijn eigen Wim Arendzen Trio had en later drumde in Jazzebel, een bekende jazzband in Zeeland.

Na mijn militaire dienst drumde ik tijdens mijn studie in een aantal bands, het langst in Prufrock. Op mijn akoestische Olympic, by Premier.

Bij The Rhythm Factory in Werkhoven kocht ik een elektronisch drumstel, een Yamaha XPress, waar ik nu nog vaak op speel.

Tussendoor is er af en toe een jamsessie, zoals ze er wel eens zijn, maar te weinig.

video
play-sharp-fill

Was het toeval dat ik als kleine jongen onder de indruk was van ‘Such a night’ van Elvis Presly? Vooral het eind, de afronding door de drums, bleef ik afspelen. Geweldig, die drums…

video
play-sharp-fill

Eerste grote optreden met Prufrock, op een festival.

In die tijd speelden we de hits van toen, dus ook ‘Skandal im Sperrbezirk’ van de Spider Murphy Gang. We hadden het maar 1x gerepeteerd.

video
play-sharp-fill

Als de ‘Alfred J. Proofrock-band’, later ‘Prufrock’, traden we heel veel op. Vaak op studentenfeesten, maar ook op bruiloften, hockeyfeesten, festivals en noem maar op.

De mix van oudere rock and roll en de moderne pop sloeg erg aan, want men kon er goed op dansen.

We speelden covers, van Beatles en Stones tot Presley en van Police en U2 tot Joe Jackson en The Jam.

video
play-sharp-fill

Erg leuk zijn drumdemonstraties. In het filmpje in de klas van mijn zoon Niels.

video
play-sharp-fill

Drummen is vooral muziek maken met anderen, lekker samen spelen. Dat kan af en toe in jamsessies. Zoals hier in café Bartje in Santpoort-Noord.

video
play-sharp-fill

Muziek maken met de band B-Busters en een optreden op 7 december 2019.

Over mij | DrummingPieter